fredag 19 februari 2016

Vi har vuxna katter också

och de kommer i skymundan för alla söta kattungar. Så idag får de faktiskt ett eget inlägg.

 Först så ha vi "min" katt Abby. En röd eller cremémaskad, blåögd huskatt. Hon är med på utställningar i WCF ibland men är mer nöjd med att kunna gå ut och fånga sina snacks och mellanmål själv. Hon sover alltid bredvid mig på natten och först skall hon då, snutta, på mina fingrar. Något som hon själv började med då hon kom hit och som skall göras varje kväll.


























Näst i ålder kommer Smuggler Rhythm and Blues aka Totsi. Numer kastrat som behöver flytta till ett hem utan fjantiga kattungar. Hon kan man bära hur länge som helst om man inte sätter sig ner. Hon kommer också och talar om att hon vill ha gos. Jama? Nja inte mycket eller högt. Sedan kastrering så har damen ökat i vikt från omkring 4,5kg till 5250gr och nu börjar hon verkligen att växa i sig.










Jäkla kattunge, Ta bort tassen!!!








Tawallis Ricki Lake aka Ricki är social och är gärna med, MEN för jösse namn bär mig INTE!! Hon protesterar men hon gör inget och finner sig i det men tala OM att det är äckligt, det gör hon. Hon har Abby som sin reservmamma och brukar sova tillsammans med Abby och mig. Ricki är en liten Brittiskt korthår som har en normalvikt på 3600gr ev 3700gr.

















Så har vi då vår förstfödda i vårt katteri LizPaws Abeba Aregawi aka Abeba. Hon gillar alla katter som är Britter men avskyr vår huskatt Abby och ser gärna att hon inte rör sig på golvet för då skall hon dö. Annars så är Abeba en rar, trevlig, social, bärbar. lekfull katt som tar väl hand om sina barn. Hon ligger på en normalvikt på ca 4280gr och då har hon ändå ungar som tuttar på henne fortfarande.










Här ser man tydligt hur snäll hon är, Abeba. Här gosar hon med Rickis dotter Fanny samtidigt som hon diar sina bebisar i H-kullen



Sedan har vi LizPaws Fanny Smith som är Rickis dotter. Den första unge från Ricki som vi sparat. Fanny är en raring som skall vara med överallt och som gärna sover i sängen. Då kommer hon och spinner som ett helt spinneri och skiter i vem hon lägger sig på. Hon kommer att bli bra mycket större än sin lilla mamma. Nu vid 7 månader väger hon 3150gr.




Nog ser hon lite "tappad" ut va?










Totsi fick sin sista kull i juli och där sparade vi LizPaws Greta Molander. Inget korthår utan ett Brittiskt långhår. 7 månader gammal och hon väger 4012gr men så har hon en stoor mamma och en ännu större pappa. Fanny älskar fötter. Inte att bita i eller så, utan att gosa med. Hon ålar sig runt benen och slår kullerbyttor på fötterna och givetvis så håller hon på att slå snavkrok på en flera gånger om dagen. Felet med henne är att det är lögn att få bra bilder på hennes ögon. De är stora och mörka men teckningen gör att man inte ser det.












Detta är vår nuvarande kattfamilj men vem vet.... vi tänker inte sluta att föda upp Britter.!!!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar