söndag 27 april 2014

Genetikkurs i Varnhem

Jo ni. Lisa har varit och förkovrat sig i katternas genetik i helgen.
Viveca Ternström anordnade, på hemmaplan, en kurs i kattgenetik med, allas vår underbara, Maud Dickson. Så från lördag kl 10.00 till söndag em ca 17.00 så rådbråkade vi våra, arma?, hjärnor med, A, B, C, O Locusar mfl, hetero och homozygoter, dilution, genotyp och fenotyp och mm mfl tills hjärnan, iallafall min, kändes som en enda lingonsylt. :)  
När allt det får sjunka ner och in så kommer det att göra stor nytta när man äntligen vet vad vissa personer menar när de svänger sig med alla fina ord och i en förlängning så kommer jag att kunna, hjälpligt, räkna ut sannolikheten för olika typer/färger mm på kattavkommor, beroende på deras föräldrar. 

Maud är en inspirerande föreläsare som både muntligt och på whiteboard visade och demonstrerade rutsystem som man kan använda sig av när man räknar ut vilka olika egenskaper katterna kan få beroende på föräldrarna.


Maud vår föreläsare
(vi fick ha raster också ;) )




Välkomstsmoothie bjöds det på när vi kom på lördag morgon och här är det Maud, Åsa, Gabriella, Maud Isgren och Agneta som samlats på altanen till gästhuset där vi hade kursen. 

Viveca, ägare till hus och initiativtagare till kursen, med hjälp av Agneta, lagade underbara, vegetariska måltider så man, iallafall inte jag, saknade köttbitarna...


Snacka om underbar utsökt över Vallebyggden


Bästa Kerstin Emanuelsson-Lundquist :)


1 kommentar: