fredag 4 september 2015

F-kullen 9 veckor och G-kullen 7

Uppdateringen är äntligen här. Jag har inte mått så där över hövan så allt har fått vänta.
I måndags fick F-kullen sin första vaccination hos vår Olle och alla tog det bra. De verkade inte märka av sprutan, mer än Fiona som passade på att uttrycka sitt stora missnöje.
   På måndagkväll kom Abby in och hade problem med att svälja och det verkade som om något satt i vägen och här ser man ju stora råttben, sorkben eller pinnar som sitter på tvären i halsen. Fick tid hos vår vette så på onsdag fm sövdes Abby ner och ut drog Olle ett hullingförsett grässtrå. Tack vare hullingarna så kom strået varken upp eller ner utan satt lugnt kvar i slemhinnorna i halsen. 10 dagar tar det, ungefär, innan hullingarna har lösts upp så strået kan komma ut den normala vägen.
   Ricki vakade över sin "mamma" och Frida aka Soya var nyfiken över den underliga katten som låg så stilla på golvet.




F och G kullarna käkar och växer och nu, då alla har tillgång till hela huset, minus vårt sovrum, så är det rally för hela slanten. Abeba bara hatar det men samtidigt tror jag att hon skulle vilja vara med och leka. Hennes morrande och fräsande renderar i att hon får spö av kattmammorna när de anser att hon fräst, på bebisarna, en gång för mycket. 

       G-kullen blev 7 veckor den 1/9 och är ju olagligt söta både Gunde och Greta. Gunde är fortfarande den där Ferdinand som luktar på blommorna och tar det lugnt. Ofta hittar man honom, sovande, ensam på sängen inne i kattrummet. Greta kör ju rally och det försöker hon med här också. Det är bara det att hennes tassar är luddförsedda så hon får inte riktigt grepp om gruset ;)

Vikt:
Gunde: 955gr  +255gr sedan vecka 6
Greta: 884gr  +200gr       "         "

Gunde den runde (tingad)














Gretafluff (stannar)












Så kommer vi till, den, för allmänheten intressantaste gänget...
F-kullen. Alla mattar och hussar är ju så nyfikna.

Vikter:
Fabien: 1086gr  +230gr  ökning sedan vecka 8
Floyd: 1094gr  +183gr                 "
Fanny: 1115gr  +141gr                "
Frida: 937gr  +114gr                    "
Fiona: 1112gr  +112gr                 "
Filip: 1187gr  +147gr                   "

Igår, den 3/9 introducerade vi ett nytt foder som verkar vara bra och som är utan spannmål och inte har så mkt salt. Vi beställde från  bitiba husdjursprodukter och fick en hel leverans, bra förpackad.
Animonda Carny adult, kitten och senior köpte vi. Senior är bra för mammorna då det har en högre energihalt än adult. Seniorkatter har svårare att ta upp näring därför måste deras kost vara mer näringsrik för att de skall hålla samma standard som vanlig adult mat.  Det var inga problem att få katterna att äta av det och det luktade nästan gott även för en människonos :D Vad vi är ute efter är att, hitta blötmat som det blir mindre eller inga rester efter. Ibland är kattuslingarna ganska kinkiga..

Fabien (tingad)








Floyd (tingad)


Här, tycker jag, att Floyd är så lik sin mamma Ricki när hon var liten







Fanny (stannar)









Frida aka Soya (tingad)







Fiona (tingad)









Filip (tingad)

















                                 


1 kommentar: