måndag 5 maj 2014

Rabarberketchup

Lagade inte till denna middag men till kommande: Rabarberketchup. Recept i Icareklamen. Den blev riktigt god. Vi provade att ta hälften av färdig vara med 1 msk curry och gav det ett uppkok, Det blev bra det med. Så nu har vi sås till många grillningar.
1 liter rabarber i små bitar
3 gula lökar i bitar
2 1/2 dl vitvinsvinäger
2 1/2 dl vanligt socker
2 1/2 dl ljust Muscovadorsocker
1 pkt passerade tomater
2 tsk salt
1 tsk kanel, mald
1 msk Ingefära, mald
Blanda alla ingredienser i en gryta/kastrull.
Sjud i ca 1 timme tills det tjocknat.
Här delade vi på mängden och tillsatte 1 msk curry i den ena och lät koka upp.
Låt kallna
Häll upp på burk,
Förvara kylskåp
Kan tänka mig att vitlök i detta kan vara helt ok också.

Andra ketchuprecept innehåller inte lika mkt socker som denna men eftersom rabarber är surt så var mängden perfekt.
Annars så räcker det oftast med 1/2-1dl socker eller farinsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar