torsdag 16 juli 2015

F-kullen 2 veckor

plus lite annat också. Jo det är ju så att vi har en liten kull förutom F-kullen och det är ju G-kullen, där det bara blev 2 kattungar. LizPaws Gunde Svan och LizPaws Greta Molander. De käkar och växer och mamma Totsi går inte ur bolådan för att äta, bara för att gå upp på övervåningen till lådan där för att uträtta sina behov och hon går inte många gånger om dagen.

LizPaws Gunde Svan: cremévit
Vikt: 127 gr vilket är 19 gr mer än igår och totalt 31 gr ökning.
LizPaws Greta Molander: blåpadda med vitt
 152 gr vilket är 14 gr mer än i går och totalt 31 gr ökning


Gunde




Greta (stannar?)




Så då kommer vi till F-kullen. De har fått flytta ut i stora bolådan nu och det är så roligt att se dem tulta omkring och att se dem lystra när man pratar med dem och så kommer de "knatande". Några vill väääldigt gärna bli kliade på magen och spinner så de låter som små kulsprutor.


Fabien till vänster och sedan vår Fanny, sedan ? och Frida aka Soya och så ? och ?


Vikter:
Fabien Barthez: 292gr  + 13gr  total ökning: 189gr
Floyd Patterson(reserverad): 287gr  +11gr  total ökning: 191gr
Fanny Smith(stannar): 300gr  +11gr  total ökning: 202gr
Frida Wallberg"Soya"(reserverad): 269gr   +16gr  total ökning: 182gr
Fiona May(reserverad): 297gr  +8gr  total ökning: 205gr
Filip Flisar: 320gr  +11gr  total ökning: 215gr

Och nu är ni alla beredda på den där sötdöden!??!!?!?!??!?

Fabien









Floyd (reserverad)











Fanny (stannar)











Frida "Soya" (reserverad)













Fiona (reserverad)




















Filip

















Ok. Det var det om detta. I övrigt så har jag plockat av våra röda vinbär, gjort rårörd vinbärssylt och så lite vinbärsdricka, lagt  Västeråsgurka i snabbsaltning.
 1 liter vatten, kallt, 
1 dl salt, blanda till saltet lösts upp
. och dill. 
Tvätta av gurkan, skär av ändarna, varva gurka och dill och häll över saltvattnet. På med lock på kärlet gurkan förvaras i och in i kylskåp. Provsmaka efter en vecka, är smaken för tam, låt stå längre.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar